Ένα παιδί προχωράει μπροστά,
όταν δίπλα του έχει τη σωστή υποστήριξη…
με ένα κλικ!

Online συνεδρίες με ένα κλικ!

Η κοινωνική απόσταση, με απώτερο στόχο την «οριζοντίωση της καμπύλης και άρα της μείωσης της διάδοσης του νέου Κορονοϊού, έχει δημιουργήσει την ανάγκη για αυξημένη χρήση της τηλε-θεραπείας, σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να διατηρηθεί η επαφή μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης, καθώς πολλοί βιώνουν συναισθήματα άγχους αλλά και ποικίλες άλλες δυσκολίες.

Η Ψυχοθεραπευτική, Ψυχοπαιδαγωγική, Εργοθεραπευτική και Λογοθεραπευτική παρέμβαση μπορεί να συνεχιστεί ώστε να αποτραπεί η όποια παλινδρόμηση στο παιδί αλλά και να προχωρήσει απρόσκοπτα η στοχοθεσία που έχει τεθεί. Η αποτελεσματικότητα της πρακτικής αυτής υποστηρίζεται τόσο εμπειρικά αλλά και ερευνητικά, για παιδιά και ενήλικες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ερευνητικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι η τηλε-θεραπεία έχει θετικά αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις ατόμων με χρόνιες δυσκολίες, όταν υπάρχουν δυσκολίες επικοινωνιακού τύπου, στην συμβουλευτική αλλά και την ψυχοθεραπεία. Η Ψυχοθεραπεία μέσω βιντεοκλήσης, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει στην μείωση του ψυχικού πόνου, στην κατάθλιψη, το άγχος αλλά και γενικότερα όταν λειτουργεί ως συμβουλευτική να ανακουφίσει και να καθοδηγήσει.

Η εξοικείωση και η αυξημένη πρόσβαση όλων σε υπολογιστή αλλά και σε σύνεση ίντερνετ καθιστά εφικτή την πραγματοποίηση συναντήσεων σε ψηφιακό περιβάλλον, τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες δεοντολογίας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται και εξελίσσεται απρόσκοπτα η θεραπευτική διαδικασία.

Στο Psychomotor Athens καταρτισμένοι Ψυχολόγοι, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Εργοθεραπευτές και Λογοθεραπευτές, ανταποκρινόμενοι στα νέα δεδομένα, παρέχουν και ηλεκτρονικά τις υπηρεσίες τους σε παιδιά και γονείς που το έχουν ανάγκη. Υπηρεσίες Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής Γονέων, Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, Εργοθεραπείας και Λογοθεραπείας παρέχονται μέσω διαδικτύου αλλά και τηλεφώνου ώστε παιδιά και γονείς να συνεχίσουν να υποστηρίζονται.

Διαβάστε περισσότερα για τη σύνδεση στη πλατφόρμα τηλεσυνεδριών εδώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας

210 8 100 508

Κάντε εγγραφή

co-op-workshop-in-athens