Η Ομάδα Μας

Χριστίνα Σύψα | Επιστημ. Διευθύντρια Psychomotor Athens

linkdein

Έχει σπουδάσει Φυσική Αγωγή στην Αθήνα κι έχει ολοκληρώσει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην Προσαρμοσμένη Κινητική Δραστηριότητα και στην Ψυχοκινητική θεραπεία στο K.U. Leuven, στο Βέλγιο.

Έχει ολοκληρώσει κύκλους σπουδών στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, στο Ψυχόδραμα, στη Μουσικοκινητική Αγωγή, στην Ψυχοκινητική Αγωγή, στη Γιόγκα για ενηλίκους και για παιδιά και στην Επικοινωνία Δίχως Βία – Σχολική Διαμεσολάβηση. Είναι πιστοποιημένη practitioner της Lego®- Based Therapy και της Sherborne Developmental Movement (Level 1 και 2) καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη Functional Behavioral Analysis, στο P.E.C.S, στη Θεραπευτική Ακρόαση και προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σχετικά με θέματα της Ψυχανάλυσης.Έχει εργαστεί ως Ψυχοκινητική Θεραπεύτρια σε δομές πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με ΔΑΦ, σε ατομικά και ομαδικά προγράμματα με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, με ενηλίκους με ψυχιατρικά προβλήματα και ως συντονίστρια κι επόπτρια ομάδων Ψυχοκινητικής Αγωγής.

Μέλος της συγγραφικής ομάδας δύο άρθρων σχετικά με τη σωματική αυτοεκτίμηση των παιδιών, που έχουν δημοσιευτεί στην European Journal of Psychomotricity.

Είναι επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου Ειδικής Αγωγής Psychomotor Athens και του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης Playgym στα Βριλήσσια.

Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοκινητικής, μέλος του European Forum of Psychomotricity.

Δημήτρης Αεράκης | Εξωτερικά προγράμματα – προγράμματα στο σπίτι

Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ειδίκευση στην Παιδαγωγική.

Επιπλέον έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με εξειδίκευση στις διδακτικές πρακτικές και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε παιδιά με σύνδρομο Down. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέματα: ꞌꞌΔιαφοροποίηση κ΄ Ανάπτυξη προγραμμάτων σε παιδιά με αυτισμόꞌꞌ ꞌꞌΧρήση παιδαγωγικού υλικού σε παιδιά με Αυτισμό και ΔΕΠ-Υꞌꞌ ꞌꞌΜαθησιακές δυσκολίες και ειδική γλωσσική διαταραχήꞌꞌ ꞌꞌΣχολική διαμεσολάβηση :για την αντιμετώπιση της σχολικής βίαςꞌꞌ. Τα τελευταία πέντε χρόνια εκπονεί εξωτερικά προγράμματα, κατ’ οίκον καθώς και ομάδες κοινωνικοποίησης. Επιπλέον έχει εργαστεί με ομάδες τυπικής και μη ανάπτυξης στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών.

Άγγελος Αλίμονος | Εξωτερικά προγράμματα – προγράμματα στο σπίτι

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με ειδίκευση στην Προσαρμοσμένη Φυσική Δραστηριότητα.

Επιπλέον, έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης. Έχει ολοκληρώσει έναν ετήσιο κύκλο σπουδών στην Κινησιοπαιδαγωγική Μέθοδο Sherborne για παιδιά σχολικής, προσχολικής ηλικίας και για παιδιά με αναπηρία. Επίσης, έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο Εκπαίδευσης στη δέσμη κινητικής αξιολόγησης BOT-2 της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοκινητικής και έχει εκπαιδευτεί στη δομημένη εκπαίδευση TEACCH Autism Program. Ακόμη έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, τη Νοητική Καθυστέρηση, τη ΔΕΠΥ καθώς και σχετικά με παιχνίδια Ψυχοκινητικής αγωγής σε παιδιά με Δυσπραξία, ΔΕΠΥ κ.α. Συνεργάζεται με κέντρα Ειδικής Αγωγής σε προγράμματα που αφορούν την Προσαρμοσμένη Κινητική Αγωγή και την εκμάθηση αθλητικών δεξιοτήτων των παιδιών. Επιπλέον, αναλαμβάνει προγράμματα στο σπίτι και στην κοινότητα σε παιδιά με ΔΑΦ με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τη βελτίωση των δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής. Τέλος, εργάζεται ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.

Νίκη Ανδρεάκου | Ειδική Γυμναστική – Αθλητικά προγράμματα

Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Πετοσφαίριση.

Έχει εργαστεί ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στον Δήμο Ανατολικής Μάνης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, ενηλίκων και παιδιών.
Επίσης έχει εργαστεί ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής σε σχολεία, ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, σε γυμναστικούς συλλόγους και αθλητικές κατασκηνώσεις με έμφαση στα μίνι σπορ, σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών. Παράλληλα, είναι Διαιτητής και Προπονήτρια Πετοσφαίρισης.

Ειρήνη Ασλανίδου – Γιαννάκη | Ψυχολόγος

Απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας το 2005 από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας και μετεκπαιδεύτηκε στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία το 2007 στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Επαγγελματικά ασχολείται με την εξατομικευμένη εκπαιδευτική και ψυχολογική υποστήριξη διαταραχών που ανήκουν στο φάσμα των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών της παιδικής, εφηβικής και ενήλικης ζωής, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Παράλληλα ειδικεύεται στη συμβουλευτική γονέων  και στην ατομική ψυχοθεραπεία παιδιών κι εφήβων. Διαθέτει άδεια χορήγησης του WISC – III (Wechsler κλίμακα νοημοσύνης για παιδιά) και έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε επιμορφωτικά σεμινάρια παιδοψυχολογίας σε ομάδες γονέων και σχολικά πλαίσια.

Μαρίνα Βεκρή | Ψυχολόγος

Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική ψυχολογία στο Leiden University, στην Ολλανδία και έχει φοιτήσει για ένα χρόνο στο Jena Universitat στη Γερμανία. Τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύεται στην συστημική υπαρξιακή ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Αντίστιξη. Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων όπως το WISC-III, το Αθηνά Τεστ, το TAT- CAT κ.α. και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων. Έχει εργαστεί στο Αιγινήτειο νοσοκομείο, σε κέντρα ημέρας για παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς και σαν συνοδός σε σχολικό περιβάλλον μαθητών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε κέντρα ειδικής αγωγής σαν ψυχολόγος και ψυχοπαιδαγωγός παιδιών και εφήβων αναλαμβάνοντας και το κομμάτι της συμβουλευτικής γονέων.

Σταυρούλα Δρογκάρη | Εργοθεραπεύτρια

linkdein

Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Εργοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών. Πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στην Εργοθεραπεία στo Jönköping University στη Σουηδία.

Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης Ayres – ASI (Επίπεδο Ι, ΙΙ & ΙΙΙ), στην Προσέγγιση CO-OP (Cognitive Orientation to daily Occupational Performance), στην παρέμβαση  DIR/Floortime (Eπίπεδο Ι), στην ΚρανιοΙερή Θεραπεία (Επίπεδο Ι) και στη δέσμη αξιολόγησης BOT-2. Είναι πιστοποιημένη practitioner στη Lego® – Based Therapy και έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση της Πρότυπης Δοκιμασίας Ανίχνευσης Διαταραχών Επικοινωνίας Αυτιστικού Φάσματος «παις».  Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων σε Ελλάδα και Αμερική με κεντρικό θεματικό άξονα την Επιστήμη της Εργοθεραπείας και την ψυχοπαθολογία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.  Εργάζεται με παιδιά με αναπτυξιακές και άλλες διαταραχές. Συνεργάζεται με το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής ως Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια και είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών και του οργανισμού Sensory Integration Greece.

Χρυσή Μαρία Καλατζάκη | Λογοθεραπεύτρια

Eίναι Λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας από το Queen Margaret University, Edinburgh σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Εργάζεται σε κέντρα ειδικών θεραπειών και ως συνοδός παράλληλης στήριξης για την ένταξη παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας, στο σχολικό πλαίσιο.

Έχει κλινική εμπειρία σε εύρος διαταραχών επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας σε παιδιά και ενήλικες. Επίσης, έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων, εργαστηρίων και συνεδρίων που αφορούν αξιολογητικά εργαλεία, θεραπευτικές μεθόδους για παιδιά, καθώς επίσης και συστημάτων Εναλλακτικής Επικοινωνίας ανάμεσά τους PECS, MAKATON, SIMATA, OPT, Palin PCI, Intensive Interaction, Το μοντέλο των Κύκλων κ.ά. Είναι πιστοποιημένη practitioner στη Lego® – Based Therapy.

Όλγα Καμπιώτη | Επόπτρια Τμ. Εργοθεραπείας

Αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Εργοθεραπείας. Έχει πολυετή εμπειρία ως Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια σε ιδιωτικά πλαίσια αποκατάστασης με υπηρεσίες ειδικής αγωγής.

Έχει πολυετή εμπειρία σε θεραπείες ένταξης στο σχολικό πλαίσιο και σε κατ’ οίκον θεραπείες με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, σύνδρομα, μαθησιακές δυσκολίες κ.ά. Τα τελευταία έτη αναλαμβάνει την εκπαίδευση και εποπτεία Εργοθεραπευτών. Συνεργάζεται με το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής από το 2016 ως Επόπτρια και Υπεύθυνη του τμήματος Εργοθεραπείας.
Έχει εκπαιδευτεί στην αισθητηριακή ολοκλήρωση (S.I.), στη θεραπευτική μέθοδο Wilbarger, στην Προσέγγιση CO-OP (Cognitive Orientation to daily Occupational Performance), σε εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας (PECS) και το πρόγραμμα εναλλακτικής εκπαίδευσης για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές TEACCH, καθώς επίσης έχει ολοκληρώσει τον τέταρτο κύκλο της Κρανιοϊερής θεραπείας (SER2). Επιπροσθέτως, έχει πιστοποιηθεί για την εφαρμογή της δέσμης αξιολόγησης BOT-2ΤΜ και του LEGO®-based therapy. Τέλος, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων για την Δυσπραξία, τη Δυσγραφία, την Κλινική Συλλογιστική στην Εργοθεραπεία, την Παιδιατρική Οπτομετρία, τον Αυτισμό, το Παιχνίδι, το Παιδικό ιχνογράφημα και λοιπά θέματα που εμπίπτουν στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα.

Είναι μία εκ των συντελεστών του blog Παιδί και Eργοθεραπεία.

Παναγιώτα Μακρή | Επιστημ. Υπεύθυνη

linkdein

Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει λάβει μεταπτυχιακές σπουδές στην Παιδοψυχολογία (Master of Science in Child Development) στο University of Central Lancashire.

Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy-CBT) με έμφαση στην παιδική κι εφηβική ηλικία, στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (Applied Behavioral Analysis- ABA), ενώ παράλληλα έχει ολοκληρώσει κύκλους εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική Ψυχολογία Προσωποκεντρικής προσέγγισης. Επίσης έχει ολοκληρώσει διετή εκπαίδευση στη διάγνωση κι αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εκπαίδευσης στη χορήγηση εργαλείων αξιολόγησης (Τεστ νοημοσύνης WISC-III και άλλα ψυχομετρικά εργαλεία), στην παιγνιοθεραπεία και στο παιδικό ιχνογράφημα. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα (CBD) και είναι πιστοποιημένη practitioner στη Lego® – Based Therapy. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στις μεθόδους παρέμβασης της Δομημένης Εκπαίδευσης –TEACCH, του S.S.I.P (Social Skills Intervention Program), του Video Modeling και των κοινωνικών ιστοριών (Social Stories).

Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει Ψυχοθεραπεία και Ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση παιδιών κι εφήβων, Συμβουλευτική κι Εκπαίδευση γονέων. Επίσης είναι συντονίστρια ομάδων Κοινωνικών Δεξιοτήτων και Συναισθηματικής Ανάπτυξης και συντονίστρια του Lego® Club στο Psychomotor Athens. Τέλος, έχει εργαστεί στην πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά με ΔΑΦ και ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε σχολεία.

Ελένη Μαργαρίτη | Λογοθεραπεύτρια

Είναι Λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΤΕΙ) Ιωαννίνων.

Έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων όσον αφορά τη θεραπευτική παρέμβαση παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές όπως το Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS) καθώς και το Treatment and Education of Autistic and Related Communication Handicapped Children (TEACCH). Επιπλέον έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο «Feeding Therapy: A Sensory-Motor Approach» που αφορά δυσκολίες μάσησης και κατάποσης παιδιών. ΄Έχει λάβει πιστοποίηση για τη χορήγηση εργαλείων λογοθεραπευτικής αξιολόγησης. Τέλος έχει εργαστεί σε εκπαιδευτικά πλαίσια προσχολικής και σχολικής αγωγής ως συνοδός παράλληλης στήριξης.

Δώρα Παναγοπούλου | Εργοθεραπεύτρια

linkdein

Είναι Εργοθεραπεύτρια, αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας.

Έχει εκπαιδευτεί στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (Sensory Integration- S.I.) με πιστοποίηση στα modules 1, 2 και 3, στη μέθοδο CO-OP (Cognitive Orientation to daily Occupational Performance) και στη δέσμη αξιολόγησης BOT-2 (Bruininks-Oseretsky Test of Motor Proficiency).
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικά με τη ΔΑΦ, τη ΔΕΠ-Υ, την ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων, τη Θεραπεία μέσω της Τέχνης (art/ play/ drama/ music/ dance therapy) και την Ψυχοκινητική Αγωγή. Επιπλέον έχει γνώση των πρωτοκόλλων MORE και Wilbarger και των μεθόδων Astronaut Τraining, ΑΒΑ και ΤEACCH.
Ασχολείται με την παιδιατρική εργοθεραπεία, κυρίως με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες, καθώς επίσης έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στην Ισπανία με υποτροφία μέσω του προγράμματος Erasmus. Έχει άριστη γνώση της αγγλικής και πολύ καλή γνώση της γαλλικής και της ισπανικής γλώσσας. Είναι εξοικειωμένη με ποικιλία αξιολογητικών εργαλείων και θεραπευτικών μεθόδων. Συνεργάζεται με το Psychomotor Athens από το 2016.

Σταύρος Πατσαούρας | Λογοθεραπευτής

Είναι Λογοθεραπευτής, απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος  (ΑΤΕΙ) Πατρών, ενώ είναι και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Ακοολογίας – Νευροωτολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών…

του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (MSc in Audiology – Neurotology). Έχει εκπαιδευτεί στο Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS), στο σύστημα ΜΑΚΑΤΟΝ, στο Treatment and Education of Autistic and Related Communication Handicapped Children (TEACCH), στο σύστημα παρέμβασης παιδικής λεκτικής δυσπραξίας “SIMATA”, στις Κοινωνικές Ιστορίες (Social Stories) – Comic Strips, στο Feeding Therapy: A Sensory – Motor Approach, στην αντιμετώπιση Μυολειτουργικών διαταραχών και στη Μυολειτουργική θεραπεία, ενώ έχει παρακολουθήσει και πλήθος από συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες αναφορικά με τις δυσκολίες Λόγου, Ομιλίας και Επικοινωνίας.

Παράλληλα, έχει στο ενεργητικό του δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε επιστημονικά περιοδικά, site και πανευρωπαϊκά συνέδρια, με θέματα τη θεραπευτική προσέγγιση διαταραχών ροής της Ομιλίας, τη δημιουργία και χορήγηση ακοομετρικών δοκιμασιών, τη χορήγηση δοκιμασιών αξιολόγησης Πραγματολογικών Δεξιοτήτων σε παιδιά με Αυτισμό και τέλος την Ειδική Γλωσσική Διαταραχή (SLI). Η επιστημονική του εμπειρία περιλαμβάνει αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση παιδιών σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, ενώ επί του παρόντος συνεργάζεται με κέντρα ειδικών θεραπειών, στα οποία ασχολείται με παιδιά και εφήβους με δυσκολίες Λόγου, Ομιλίας και Επικοινωνίας.
Είναι πιστοποιημένoς practitioner στη Lego® – Based Therapy.

Σταυρούλα Στούμπου | Ειδική Παιδαγωγός

Έχει αποφοιτήσει από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και έχει εκπαιδευτεί στην αξιολόγηση και παρέμβαση Μαθησιακών Δυσκολιών. Διαθέτει πιστοποίηση χορήγησης του αξιολογητικού εργαλείου «Αθηνά Τεστ».

Η κλινική της εμπειρία αφορά στην αξιολόγηση και παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους με δυσκολίες που σχετίζονται με τη μάθηση και εκπαίδευση για την ομαλή ένταξή τους στο σχολείο. Παράλληλα, στα εξατομικευμένα προγράμματα παρέμβασης χρησιμοποιεί εργαλεία όπως Κοινωνικές Ιστορίες, Comic Strip Conversations καθώς και άλλες Γνωσιακές- Συμπεριφορικές τεχνικές. Είναι πιστοποιημένη practitioner στη Lego® – Based Therapy.

Νίκη Τσιούνη | Εξωτερικά προγράμματα – προγράμματα στο σπίτι

Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Ι.Ι.Ε.Κ ΣΒΙΕ με ειδικότητα Βοηθός Εργοθεραπείας και έκτοτε εποπτεύεται από Εργοθεραπευτή, σε θέματα Παιδιατρικής Εργοθεραπείας.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια («Αναπτυξιακές Διαταραχές», «ΔΕΠ-Υ : Αιτιολογία, Διάγνωση & Τεχνικές Παρέμβασης», «Μαθησιακές Δυσκολίες» κ.α.) καθώς και ημερίδες που αφορούν την Εργοθεραπεία. Έχει επίσης εκπαιδευτεί ως Συνοδός Παράλληλης Στήριξης, έχει παρακολουθήσει την βασική κατάρτιση PECS -Επίπεδο Ι και την εκπαίδευσή στη δέσμη αξιολόγησης BOT-2. Έχει εργαστεί ως Παιδαγωγός σε χώρους με προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική, messy/sensory play κ.α.)και σε καλοκαιρινά προγράμματα Summer Camp. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Συνοδός παράλληλης στήριξης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με Αναπτυξιακές Διαταραχές καθώς και σε θεραπευτικά κατ’ οίκον προγράμματα.

Ελιζιάννα Χριστοδούλου | Επόπτρια εξωτερικών προγραμμάτων

Είναι Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια, SIT με εξειδίκευση στην Αισθητηριακή ολοκλήρωση, στο PECS, στο TEACCH και στο Πρωτόκολλο WILLBARGER.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την «Παιδιατρική Λειτουργική Οπτομετρία», για τη «Συν-νοσηρότητα και Διαχείριση», τη «Δυσγραφία: Αιτιολογία και αρχές αντιμετώπισης», τις «Μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ και επιληψίες». Έχει ολοκληρώσει τον «Κύκλο εκπαίδευσης Θεραπευτών κατ’οίκον και ένταξης» και έχει  παρακολουθήσει το 7ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο Εργοθεραπείας, το Διεθνές επιστημονικό συμπόσιο: «Το Παζλ του Αυτισμού» και τις διημερίδες: «Αυτισμός και Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές- Ολιστική προσέγγιση» και «Το φάσμα του Αυτισμού: Οικογένεια-Παιδί-Επαγγελματίες». Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα αποκατάστασης αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών, με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Επίσης έχει δουλέψει με μικρές ομάδες εφήβων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, σε εξωτερικά προγράμματα στα πλαίσια των Δραστηριοτήτων Καθημερινής Ζωής. Έχει ακόμη εργαστεί ως συνοδός παράλληλης στήριξης ενώ από το 2014 αναλαμβάνει εποπτεία και εκπαίδευση τελειόφοιτων Εργοθεραπευτών. Παράλληλα διδάσκει στα Ι.Ι.Ε.Κ ΣΒΙΕ στο τμήμα «Βοηθών Εργοθεραπευτών».
Είναι μια εκ των συντελεστών του blog Παιδί και Eργοθεραπεία.

Δημήτρης Μπρέζας | Οικονομική Διεύθυνση

linkedin

Σπούδασε Marketing στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) και κάποια στιγμή ανακάλυψε τον «μαγικό» κόσμο της διαφήμισης. 
Ξεκίνησε ως κειμενογράφος και συνέχισε, για περισσότερα από 15 χρόνια, ως Υπεύθυνος Παραγωγής διαφημιστικών ταινιών και μουσικών προγραμμάτων.

Συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες και εταιρείες παραγωγής για μικρές ή μεγάλες καμπάνιες, κάποιες από αυτές βραβευμένες στα Φεστιβάλ Διαφήμισης.
 Συνεργάζεται ως σύμβουλος διαφήμισης και επικοινωνίας σε εταιρείες και οργανισμούς και είναι Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Psychomotor Athens και του Playgym. Παράλληλα έχει εμπλακεί σε όλη την ανάπτυξη των προγραμμάτων του Psychomotor Athens και του Playgym και την επικοινωνία-ενημέρωση των γονέων.

Κάντε εγγραφή