Η Ομάδα Μας

Χριστίνα Σύψα | Επιστημ. Διευθύντρια Psychomotor Athens

linkdein

Έχει σπουδάσει Φυσική Αγωγή στην Αθήνα (1998- 2003) κι έχει ολοκληρώσει το Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό στην Προσαρμοσμένη Κινητική Δραστηριότητα (2006) και τη μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Ψυχοκινητική θεραπεία (2007) στο K.U. Leuven, στο Βέλγιο.

Με γνώμονα πάντα την ολιστική προσέγγιση της Ψυχοκινητικής Θεραπείας, ακολούθησε στη συνέχεια επιπρόσθετες εκπαιδεύσεις, επιμορφώσεις και σεμινάρια σε τεχνικές που αφορούν στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού.
Έχει ολοκληρώσει κύκλους σπουδών στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, στο Ψυχόδραμα, στη Μουσικοκινητική Αγωγή, στην Ψυχοκινητική Αγωγή, στη Γιόγκα για ενηλίκους και για παιδιά και στην Επικοινωνία Δίχως Βία – Σχολική Διαμεσολάβηση. Έχει παρακολουθήσει την επίσημη εκπαίδευση στη Lego®- Based Therapy  στο Cambridge, στη Sherborne Developmental Movement (Level 1 και 2) στην Αγγλία, στον Γνωσιακό Προσανατολισμό στην Καθημερινή Εκτέλεση Έργου (CO-OP), καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη Functional Behavioral Analysis, στο P.E.C.S, στη Θεραπευτική Ακρόαση και προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σχετικά με διάφορα θέματα της Ψυχανάλυσης στο Κολλέγιο Αθηνών και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος – Deree College.

Έχει εργαστεί ως Ψυχοκινητική θεραπεύτρια σε δομές πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με ΔΑΦ, σε ατομικά και ομαδικά προγράμματα με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, με ενηλίκους με ψυχιατρικά προβλήματα και ως συντονίστρια κι επόπτρια διαφόρων ομάδων κάτω από την ομπρέλα της Ψυχοκινητικής προσέγγισης.

Είναι συν- ιδρύτρια και Επιστημονική Διευθύντρια του κέντρου Ειδικής Αγωγής Psychomotor Athens και του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης Playgym στα Βριλήσσια από το 2010. Στο διάστημα αυτό έχει δημιουργήσει κι επιμεληθεί αρκετά πρωτοποριακά προγράμματα για παιδιά με ή χωρίς αναπτυξιακές δυσκολίες από 1 έτους έως 18 ετών.

Από το 2017 είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοκινητικής, μέλος του European Forum of Psychomotricity.

Επίσης από το 2019 είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στη Lego®- based therapy από τον Βρετανικό Οργανισμό Brick for Autism, συν- εισηγήτρια στο σεμινάριο εκπαίδευσης του εργαλείου κινητικής αξιολόγησης BOT-2 κι επισκέπτρια εισηγήτρια στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών σε θέματα σχετικά με την Ψυχοκινητική προσέγγιση.

Τέλος, ανήκει στη συγγραφική ομάδα δύο άρθρων σχετικά με τη σωματική αυτοεκτίμηση των παιδιών (2008), που έχουν δημοσιευτεί στην European Psychomotricity Journal.

Μαρίνα Βεκρή | Ψυχολόγος

Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική ψυχολογία στο Leiden University, στην Ολλανδία και έχει φοιτήσει για ένα χρόνο στο Jena Universitat στη Γερμανία. Τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύεται στην συστημική υπαρξιακή ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Αντίστιξη. Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων όπως το WISC-III, το Αθηνά Τεστ, το TAT- CAT κ.α. και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων. Έχει εργαστεί στο Αιγινήτειο νοσοκομείο, σε κέντρα ημέρας για παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς και σαν συνοδός σε σχολικό περιβάλλον μαθητών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε κέντρα ειδικής αγωγής σαν ψυχολόγος και ψυχοπαιδαγωγός παιδιών και εφήβων αναλαμβάνοντας και το κομμάτι της συμβουλευτικής γονέων.

Ιωάννα Δημητρά | Ειδική Γυμναστική – Αθλητικά προγράμματα

Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Προσαρμοσμένη Κινητική Αγωγή.

Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για Άτομα με Αναπηρίες» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Εργάζεται ως καθηγήτρια ειδικής φυσικής αγωγής σε Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ΚΔΗΦ), ως ειδική γυμνάστρια σε παιδιά κι ενήλικες με ΔΑΦ κι άλλες αναπτυξιακές διαταραχές καθώς επίσης αναλαμβάνει προγράμματα κοινωνικοποίησης ατόμων με αναπηρία. Τέλος έχει εργαστεί ως συντονίστρια σε στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με νοητική υστέρηση, ως προπονήτρια ατόμων με αναπηρία στο άθλημα Boccia κι ως συνοδός παράλληλης στήριξης.

Σταυρούλα Δρογκάρη | Εργοθεραπεύτρια

linkdein

Έχει σπουδάσει Εργοθεραπεία στο ΑΤΕΙ Αθηνών και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Εργοθεραπεία στo Jönköping University στη Σουηδία.

Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης Ayres – ASI (Επίπεδο Ι, ΙΙ & ΙΙΙ) καθώς και στην «Αισθητηριακή ολοκλήρωση και αισθητικοκινητική ανάπτυξη πρόωρων και τελειόμηνων βρεφών (0-18 μηνών)», στην Προσέγγιση CO-OP (Cognitive Orientation to daily Occupational Performance), στην παρέμβαση DIR/Floortime (Επίπεδο Ι), στην ΚρανιοΙερή Θεραπεία (Επίπεδο Ι) και στις δέσμες αξιολόγησης BOT-2 και PDMS-2. Είναι πιστοποιημένη practitioner στη Lego® – Based Therapy και έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση της Πρότυπης Δοκιμασίας Ανίχνευσης Διαταραχών Επικοινωνίας Αυτιστικού Φάσματος «Παῖς». Συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης ως ομιλήτρια σε στρογγυλή τράπεζα αλλά και με αναρτημένη παρουσίαση (poster). Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων σε Ελλάδα και Αμερική με κεντρικό θεματικό άξονα την Επιστήμη της Εργοθεραπείας και την ψυχοπαθολογία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Εργάζεται με βρέφη, νήπια και παιδιά με αναπτυξιακές και άλλες διαταραχές. Εργάζεται και ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών και του οργανισμού Sensory Integration Greece.

Όλγα Καμπιώτη | Επόπτρια Τμήματος Εργοθεραπείας

Έχει αποφοιτήσει απο το ΑΤΕΙ Εργοθεραπείας Αθήνας. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αποκατάσταση (Msc Rehabilitation) με εξειδίκευση στην Παιδιατρική Αποκατάσταση, στο Oxford Brookes University στην Βρετανία.

Έχει πολυετή εμπειρία ως Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια σε ιδιωτικά πλαίσια αποκατάστασης με υπηρεσίες ειδικής αγωγής, σε θεραπείες ένταξης στο σχολικό πλαίσιο και σε κατ’ οίκον θεραπείες με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, σύνδρομα, μαθησιακές δυσκολίες κ.α. Τα τελευταία έτη αναλαμβάνει την εκπαίδευση και εποπτεία Εργοθεραπευτών. Συνεργάζεται με το Psychomotor Athens από το 2016 ως Επόπτρια και Υπεύθυνη του τμήματος Εργοθεραπείας.

Έχει εκπαιδευτεί στην αισθητηριακή ολοκλήρωση (S.I.), στη θεραπευτική μέθοδο Wilbarger, στην Προσέγγιση CO-OP (Cognitive Orientation to daily Occupational Performance), σε εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας (PECS), στο πρόγραμμα εναλλακτικής εκπαίδευσης για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές TEACCH, καθώς επίσης έχει ολοκληρώσει τους τέσσερις κύκλους της Κρανιοϊερής θεραπείας (CS1-SER2). Επιπροσθέτως, έχει πιστοποιηθεί για την εφαρμογή της δέσμης αξιολόγησης BOT-2ΤΜ και του LEGO®-based therapy. Τέλος, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων για την Δυσπραξία, τη Δυσγραφία, την Κλινική Συλλογιστική στην Εργοθεραπεία, την Στοχοθεσία στην Εργοθεραπεία, την Παιδιατρική Οπτομετρία, τον Αυτισμό, το Παιχνίδι, το Παιδικό ιχνογράφημα και λοιπά θέματα που εμπίπτουν στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα.

Είναι μία εκ των συντελεστών του blog Παιδί και Eργοθεραπεία.

Άννα Καφρίτσα | Λογοπεδικός – Επόπτρια Τμήματος Λογοθεραπείας

Είναι λογοπεδικός, ολοκλήρωσε τo τετραετές πρόγραμμα σπουδών στη Λογοθεραπεία το 2003 και είναι κάτοχος BSc (Hons) Logopeadics, AMC σε συνεργασία με το Queen Margaret University, Edinburgh. Διαθέτει την πιστοποίηση του Βρετανικού οργανισμού NARIC (National Recognition Information Centre).

Έκτοτε με στόχο την δια βίου εκπαίδευση παρακολουθεί επιμορφωτικά συνέδρια και σεμινάρια. Έχει ακολουθήσει μετεκπαιδεύσεις σε θεραπευτικές  μεθόδους και συστήματα επικοινωνίας, καθώς και στην χορήγηση σταθμισμένων ελληνικών δοκιμασιών. Έχει εκπαιδευτεί στο επικοινωνιακό γλωσσικό πρόγραμμα ΜΑΚΑΤΟΝ, στο Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων ( PECS ), στο πρόγραμμα Δομημένης Εκπαίδευσης TEACCH και στην χορήγηση του ΜέταΦων Τεστ που αφορά Αναπτυξιακά Δεδομένα και Πρόγραμμα Ενίσχυσης Φωνολογικής Επίγνωσης.

Τα τελευταία 19 χρόνια εργάζεται στο τομέα της Λογοθεραπείας σε ιδιωτικές θεραπευτικές δομές που απευθύνονται σε παιδιά, ως Λογοπεδικός, κλινική επόπτρια, μέλος διεπιστημονικής ομάδας  και υπεύθυνη τμημάτων  Λογοθεραπείας

Δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση πιθανών δυσκολιών στον λόγο και στην ομιλία παιδιών, τα τελευταία 4 χρόνια  συνεργάζεται με κέντρα προσχολικής αγωγής

Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις με στόχο την ευαισθητοποίηση γονέων σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της επικοινωνίας, του λόγου και την ομιλία παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Σοφία Κουτσογιάννη | Μουσικοθεραπεύτρια

Eίναι κάτοχος Master Μουσικοθεραπείας από το Πανεπιστήμιο Roehampton του Λονδίνου, και Πυχιούχος Νοσηλευτικής Αθηνών.

Είναι απόφοιτος του Ωδείου Κόνταλυ και του Ελληνικού Ινστιτούτου Kodaly. Αναλυτικότερα, σπούδασε Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Κόνταλυ και Διεύθυνση Χορωδίας (Πτυχίο Ε.ΙΚ.), πτυχίο Μονωδίας και Ανώτερων Θεωρητικών. Επίσης σπούδασε κλασική κιθάρα, πιάνο και ούτι.
Έχει εργαστεί ως μουσικοθεραπεύτρια , σε δομές πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με ΔΑΦ, σε ατομικά και ομαδικά προγράμματα με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές σε Ιδρύματα με παιδιά και εφήβους ,Παιδιατρικά Νοσοκομεία αλλά και ψυχιατρικές δομές για ενήλικες. Επίσης διδάσκει τραγούδι στην ειδική αγωγή, εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός σε προγράμματα μουσικής προπαιδείας και μουσικής ενασχόλησης για γονείς και παιδιά.

Αμαλία Κρητικού | Ειδική Παιδαγωγός

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Επιπλέον, έχει λάβει μετεκπαίδευση στην ανίχνευση, διάγνωση και αντιμετώπιση νηπίων, παιδιών και εφήβων με ΔΕΠΥ από την Ελληνική Εταιρία Μελέτης ΔΕΠΥ- ADHD HELLAS (ακαδημαϊκού έτους 2018-2019). Παράλληλα, πραγματοποιεί μετεκπαίδευση στη Σχολική Ψυχολογία.

Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου, του τμήματος ΦΠΨ, Φιλοσοφικής σχολής/ΕΚΠΑ με αντικείμενο τις μαθησιακές δυσκολίες. Ταυτόχρονα έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πρωτότυπου διδακτικού υλικού Θεματικής Ενότητας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Η Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/Διεθνούς Γλώσσας» (ΕΑΠ). Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, ενώ συμμετείχε στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης ως εισηγήτρια. Ασχολείται με την αξιολόγηση και την αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά με δυσλεξία, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, ΔΕΠ/Υ κι άλλες αναπτυξιακές, συμπεριφορικές και συναισθηματικές δυσκολίες.

Παναγιώτα Μακρή | Επιστ. Υπεύθυνη – Ψυχολόγος

linkdein

Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει λάβει μεταπτυχιακές σπουδές στην Παιδοψυχολογία (Master of Science in Child Development) στο University of Central Lancashire.

Επιπλέον έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy-CBT) με έμφαση στην παιδική κι εφηβική ηλικία, στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (Applied Behavioral Analysis- ABA), ενώ παράλληλα έχει ολοκληρώσει κύκλους εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική Ψυχολογία Προσωποκεντρικής προσέγγισης. Επίσης, ολοκλήρωσε Diploma Course στην Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους- Family and  Couples Therapy. Τέλος, έχει ολοκληρώσει εκπαίδευση στη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια  στην παιγνιοθεραπεία, το παιδικό ιχνογράφημα, στη χορήγηση εργαλείων αξιολόγησης (Τεστ νοημοσύνης WISC-III και άλλα ψυχομετρικά εργαλεία) , ενώ ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα (CBD). Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στις μεθόδους παρέμβασης της Δομημένης Εκπαίδευσης –TEACCH, S.S.I.P (Social Skills Intervention Program), του Video Modeling και των κοινωνικών ιστοριών (Social Stories).

Έχει εργαστεί στην πρώιμη παρέμβαση παιδιών με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, ενώ έχει παρακολουθήσει την επίσημη εκπαίδευση στη Lego®- Based Therapy στο Cambridge. Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει την ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, τη συμβουλευτική γονέων αλλά και την εκπαίδευση γονέων. Παράλληλα, συντονίζει ομάδες ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και συναισθηματικής ανάπτυξης αλλά και τα Lego®-Clubs στο Psychomotor Athens.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής και σε σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, ως συνοδός παράλληλης στήριξης αλλά και σε ομάδες παιδιών και γονέων.

Βάσια Μαλαξιανάκη |Λογοθεραπεύτρια

Είναι Λογοθεραπεύτρια, κάτοχος BSc (Hons) in Logopaedics του Queen Margaret University, Edinburgh. Επιπλέον έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα παρέμβασης παιδικής λεκτικής δυσπραξίας “SIMATA”, στις βασικές αρχές παρέμβασης της μεθόδου DIR/Floortime και έχει λάβει την βασική εκπαίδευση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.
Συνεχίζοντας πάντα την εκπαίδευσή της, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων που αφορούν τις διαταραχές λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας.
Έχει πολυετή εμπειρία σε θεραπείες παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές, καθυστέρηση λόγου και ομιλίας, φωνολογικές και αρθρωτικές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες κ.α.

Ελένη Μαργαρίτη | Λογοθεραπεύτρια

Είναι Λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΤΕΙ) Ιωαννίνων.

Έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων όσον αφορά τη θεραπευτική παρέμβαση παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές όπως το Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS) καθώς και το Treatment and Education of Autistic and Related Communication Handicapped Children (TEACCH). Επιπλέον έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο «Feeding Therapy: A Sensory-Motor Approach» που αφορά δυσκολίες μάσησης και κατάποσης παιδιών. Έχει λάβει πιστοποίηση για τη χορήγηση εργαλείων λογοθεραπευτικής αξιολόγησης. Τέλος έχει εργαστεί σε εκπαιδευτικά πλαίσια προσχολικής και σχολικής αγωγής ως συνοδός παράλληλης στήριξης.

Ελευθερία Μήτση | Ειδική Παιδαγωγός

Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία στην Εκπαίδευση (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές δυσκολίες: παρεμβάσεις στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

Λορέτα Μισκάλα | Εργοθεραπεύτρια

Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας, του Queen Margaret University.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της αποκατάστασης, με ειδίκευση στην παιδιατρική αποκατάσταση νευροαναπτυξιακών διαταραχών, του Oxford Brookes University.
Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο Holistic Circus Training, η οποία αποτελεί θεραπευτική μέθοδο, για παιδιά και ενήλικες, με βάση το παιχνίδι. Ταυτόχρονα έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ως ομιλήτρια στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης.
Εξακολουθεί να επιμορφώνεται στον τομέα της Εργοθεραπείας και της αποκατάστασης, παρακολουθώντας σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Δώρα Παναγοπούλου | Εργοθεραπεύτρια

linkdein

Είναι Eργοθεραπεύτρια, αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας.

Έχει εκπαιδευτεί στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (Sensory Integration- S.I.) έχοντας πιστοποίηση στα modules 1, 2 και 3, και στη μέθοδο CO-OP (Cognitive Orientation to daily Occupational Performance). Επιπλέον έχει πιστοποιηθεί για τη χρήση της δέσμης αξιολόγησης BOT-2 (Bruininks-Oseretsky Test of Motor Proficiency).

Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικά με τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), τη ΔΕΠ-Υ, την ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων, τη Θεραπεία μέσω της Τέχνης (art/ play/ drama/ music/ dance therapy) και την Ψυχοκινητική Αγωγή. Έχει γνώση των πρωτοκόλλων MORE και Wilbarger και των μεθόδων Astronaut Τraining, ΑΒΑ και ΤEACCH, και είναι εξοικειωμένη με ποικιλία αξιολογητικών εργαλείων και θεραπευτικών μεθόδων. Επιπροσθέτως έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εργοθεραπείας.

Ασχολείται με την παιδιατρική εργοθεραπεία, κυρίως με παιδιά με νευρο- αναπτυξιακές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικά πλαίσια αποκατάστασης με υπηρεσίες ειδικής αγωγής, σε κατ’ οίκον θεραπείες με παιδιά καθώς επίσης έχει εμπειρία στην εκπαίδευση γονέων. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με σχολικά πλαίσια, υποστηρίζοντας την ένταξη μαθητών προσχολικής ηλικίας στο σχολικό περιβάλλον. Επίσης έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στην Ισπανία με υποτροφία μέσω του προγράμματος Erasmus. Έχει άριστη γνώση της αγγλικής και πολύ καλή γνώση της γαλλικής και της ισπανικής γλώσσας. Συνεργάζεται με το Psychomotor Athens από το 2016.

Μάρθα Παπαδοπούλου | Λογοθεραπεύτρια

Είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Queen Margaret University, Edinburg σε συνεργασία με το AMC.

Έχει εκπαιδευτεί στις θεραπευτικές μεθόδους εντατική αλληλεπίδραση (intensive interaction), στις κοινωνικές ιστορίες (Carol Gray social stories), στο μοντέλο παρέμβασης DIR/FLOORTIME, στα εναλλακτικά προγράμματα επικοινωνίας Makaton και PECS.
Επιπλέον διαθέτει πιστοποίηση στις μεθόδους στοματοπροσωπικής θεραπείας «Feeding therapy: A sensory motor approach» και στη μέθοδο «A three part treatment plan for Oral Placement Therapy» καθώς και στο Πρωτόκολλο Λογοπεδικής Αξιολόγησης Σχολικής Ηλικίας (ΠΛΑΣΗ). Επίσης έχει παρακολουθήσει το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». Επιμορφώνεται διαρκώς παρακολουθώντας σεμινάρια εξειδίκευσης και εκπαίδευσης σε νέες μεθόδους αποκατάστασης των διαταραχών επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας.
Τέλος, εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια σε κέντρα ειδικής αγωγής με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με διαταραχές λόγου και ομιλίας κι άλλες νευροαναπτυξιακές διαταραχές.

Άννα Πατσιαλού | Σχολική Ψυχολόγος

Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσε με “Άριστα” το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Σχολική Ψυχολογία” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση του σταθμισμένου εργαλείου αξιολόγησης WISC III, στο πρόγραμμα εναλλακτικής δομημένης εκπαίδευσης TEACCH, που διευκολύνει κυρίως άτομα με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος καθώς και στη μέθοδο εκμάθησης ανάγνωσης και γραφής BRAILLE. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν την ανάπτυξη παιδιών και εφήβων, ενώ έχει ολοκληρώσει ετήσιους κύκλους σεμιναρίων συμβουλευτικής και παιγνιοθεραπείας.
Είναι εκπαιδευμένη στο Α’ ΤΕΣΤ (σχολική ετοιμότητα) καθώς και πιστοποιημένη Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με χρήση τεστ προσωπικότητας, ικανοτήτων και ενδιαφερόντων. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει την εκπαίδευση στη LEGO®-Based Therapy.
Έχει εργαστεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου “Η Σωτηρία”, στη Μ.Κ.Ο. “Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού”, σε δημόσια (γενικά και ειδικά) σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε Κ.Ε.ΣΥ., παρέχοντας υποστήριξη σε μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, εργάζεται σε κέντρα ειδικής αγωγής, υποστηρίζοντας παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.

Χάρης Πυργελάκος | Φιλόλογος – Ειδικός παιδαγωγός

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ειδική Αγωγή και τις Μαθησιακές Δυσκολίες, στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, την Εκπαίδευση Ενηλίκων και τη Σχολική Ψυχολογία.
Κατέχει πιστοποιήσεις στην εκπαιδευτική αξιολόγηση των μαθητών μέσω του «Αθηνά Τεστ», «Λάμδα Τεστ», «ΕΔΑΛΦΑ» και άλλων ψυχομετρικών εργαλείων.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών σε συνεδρίες μαθησιακής αποκατάστασης μαθητών και σε δημοσία σχολεία ως συνοδός Παράλληλης Στήριξης.

Νίκη Τσιούνη | Εξωτερικά προγράμματα – προγράμματα στο σπίτι

Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Ι.Ι.Ε.Κ ΣΒΙΕ με ειδικότητα Βοηθός Εργοθεραπείας και έκτοτε εποπτεύεται από Εργοθεραπευτή, σε θέματα Παιδιατρικής Εργοθεραπείας.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια («Αναπτυξιακές Διαταραχές», «ΔΕΠ-Υ : Αιτιολογία, Διάγνωση & Τεχνικές Παρέμβασης», «Μαθησιακές Δυσκολίες» κ.α.) καθώς και ημερίδες που αφορούν την Εργοθεραπεία. Έχει επίσης εκπαιδευτεί ως Συνοδός Παράλληλης Στήριξης, έχει παρακολουθήσει την βασική κατάρτιση PECS -Επίπεδο Ι και την εκπαίδευσή στη δέσμη αξιολόγησης BOT-2. Έχει εργαστεί ως Παιδαγωγός σε χώρους με προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική, messy/sensory play κ.α.)και σε καλοκαιρινά προγράμματα Summer Camp. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Συνοδός παράλληλης στήριξης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με Αναπτυξιακές Διαταραχές καθώς και σε θεραπευτικά κατ’ οίκον προγράμματα.

Αθανάσιος Χιώτης| Ειδική Γυμναστική – Αθλητικά προγράμματα

Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Προσαρμοσμένη Κινητική Αγωγή.

Επιπλέον έχει ολοκληρώσει μετεκπαιδευτικό σεμινάριο στη χοροθεραπεία (ΕΚΠΑ), έχει παρακολουθήσει τον κύκλο σπουδών «Ειδικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις» του Εργαστηρίου Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας (70 ώρες), έχει εκπαιδευτεί στην ένταξη παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές, στη μέθοδο Αναπτυξιακή Κίνηση Sherborne, στη σεξουαλική αγωγή κι εκπαίδευση ατόμων με ΔΑΦ, στη μουσικοκινητική αγωγή, στη γιόγκα για παιδιά, στις πρώτες βοήθειες (ERC) και στη ναυαγοσωστική.
Έχει εργαστεί ως ειδικός γυμναστής σε ΚΔΑΠ-μεΑ και σε κέντρα ειδικής αγωγής όπου επιμελείται κι εκτελεί ψυχοκινητικά προγράμματα, προγράμματα καλαθοσφαίρισης, κολύμβησης, ποδηλασίας, κανόε – καγιάκ, γιόγκα και χορού, με έμφαση στην αγάπη για την κίνηση. Επίσης αναλαμβάνει εκπαίδευση παιδιών με ΔΑΦ σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής στο σπίτι καθώς και σε προγράμματα στην κοινότητα. Τέλος, έχει εργαστεί σε κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων καθώς και ως Συνοδός Παράλληλης στήριξης σε παιδιά με ΔΑΦ.

Ελιζιάννα Χριστοδούλου | Εργοθεραπεύτρια – Επόπτρια εξωτερικών προγραμμάτων

Είναι Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια, SIT με εξειδίκευση στην Αισθητηριακή ολοκλήρωση, στο PECS, στο TEACCH και στο Πρωτόκολλο WILLBARGER.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την «Παιδιατρική Λειτουργική Οπτομετρία», για τη «Συν-νοσηρότητα και Διαχείριση», τη «Δυσγραφία: Αιτιολογία και αρχές αντιμετώπισης», τις «Μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ και επιληψίες». Έχει ολοκληρώσει τον «Κύκλο εκπαίδευσης Θεραπευτών κατ’οίκον και ένταξης» και έχει  παρακολουθήσει το 7ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο Εργοθεραπείας, το Διεθνές επιστημονικό συμπόσιο: «Το Παζλ του Αυτισμού» και τις διημερίδες: «Αυτισμός και Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές- Ολιστική προσέγγιση» και «Το φάσμα του Αυτισμού: Οικογένεια-Παιδί-Επαγγελματίες». Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα αποκατάστασης αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών, με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Επίσης έχει δουλέψει με μικρές ομάδες εφήβων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, σε εξωτερικά προγράμματα στα πλαίσια των Δραστηριοτήτων Καθημερινής Ζωής. Έχει ακόμη εργαστεί ως συνοδός παράλληλης στήριξης ενώ από το 2014 αναλαμβάνει εποπτεία και εκπαίδευση τελειόφοιτων Εργοθεραπευτών. Παράλληλα διδάσκει στα Ι.Ι.Ε.Κ ΣΒΙΕ στο τμήμα «Βοηθών Εργοθεραπευτών».
Είναι μια εκ των συντελεστών του blog Παιδί και Eργοθεραπεία.

Δημήτρης Μπρέζας | Οικονομική Διεύθυνση

linkedin

Σπούδασε Marketing στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) και κάποια στιγμή ανακάλυψε τον «μαγικό» κόσμο της διαφήμισης. 
Ξεκίνησε ως κειμενογράφος και συνέχισε, για περισσότερα από 15 χρόνια, ως Υπεύθυνος Παραγωγής διαφημιστικών ταινιών και μουσικών προγραμμάτων.

Συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες και εταιρείες παραγωγής για μικρές ή μεγάλες καμπάνιες, κάποιες από αυτές βραβευμένες στα Φεστιβάλ Διαφήμισης.
 Συνεργάζεται ως σύμβουλος διαφήμισης και επικοινωνίας σε εταιρείες και οργανισμούς και είναι Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Psychomotor Athens και του Playgym. Παράλληλα έχει εμπλακεί σε όλη την ανάπτυξη των προγραμμάτων του Psychomotor Athens και του Playgym και την επικοινωνία-ενημέρωση των γονέων.

Κάντε εγγραφή

co-op-workshop-in-athens