Καθημερινά βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί
για να το βοηθήσουμε να βελτιώσει τη δική του καθημερινότητα.

Εργοθεραπεία

Στη ζωή κάθε στιγμή είναι ουσιαστική και πρέπει να τη γευόμαστε όπως της αξίζει. Γι’ αυτό κι εμείς, μέσω της Εργοθεραπείας, ερχόμαστε να μάθουμε σε κάθε παιδί πώς να είναι λειτουργικό σε απλές καθημερινές στιγμές και δραστηριότητές του.

Οι έμπειροι και εξειδικευμένοι Εργοθεραπευτές μας βοηθούν το παιδί να βελτιώσει τις βασικές κινητικές και νοητικές λειτουργίες του, με σκοπό να ανταποκρίνεται παραγωγικά και ικανοποιητικά σε όλους τους τομείς της ζωής του (σπίτι, σχολείο, κοινότητα). Απευθυνόμαστε σε παιδιά κι εφήβους με: ψυχοκινητικά και αναπτυξιακά προβλήματα (∆ιαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, προβλήματα αισθητηριακής ολοκλήρωσης/ επεξεργασίας, σύνδρομα, κινητική αδεξιότητα, υπερκινητικότητα (υπερκινητικά παιδιά) και διάσπαση προσοχής –  ∆ΕΠΥ, νοητική καθυστέρηση κ.ά.), μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς κ.ά.

Ένα παιδί χρειάζεται Εργοθεραπεία
όταν παρουσιάζει δυσκολίες σε έναν από τους παρακάτω τομείς:

  • ∆ραστηριότητες Καθημερινής Ζωής (ένδυση, σίτιση, τουαλέτα κλπ.)
  • Εκπαίδευση/ Σχολείο (ανταπόκριση στις σχολικές απαιτήσεις – προγραφή,
    αναμονή κλπ.)
  • Παιχνίδι (δυνατότητα να παίξει όπως τα παιδιά της ηλικίας του)
  • Αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου (συμμετοχή και ανταπόκριση
    σε εξωσχολικές δραστηριότητες, χόμπι, εκδρομές κλπ.)
  • Κοινωνική συμμετοχή (λειτουργική αλληλεπίδραση με παιδιά κι ενήλικες)
  • Ύπνος/ Ανάπαυση (π.χ. ομαλός ρυθμός ύπνου)

Ανάλογα με τα αιτήματα των γονιών, των παιδιών και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, διαμορφώνουμε και το κατάλληλο πρόγραμμα για το παιδί. Σε τακτά διαστήματα επικοινωνούμε με την υπόλοιπη διεπιστημονική ομάδα, τους εκπαιδευτικούς του, τους γιατρούς και επαγγελματίες δημόσιων φορέων που παρακολουθούν το παιδί και συζητάμε για την πρόοδο και την περαιτέρω εξέλιξή του.

Psychomotor Athens

Το Psychomotor Athens™ διαθέτει 3 πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες με διαφορετικών ειδών κούνιες, αιώρες, τραμπολίνο, τοίχο αναρρίχησης, μονόζυγο, μπάλες, στρώματα και άλλα κατάλληλα όργανα και παιχνίδια που προωθούν την αισθητηριακή ολοκλήρωση των παιδιών.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας αξιολογεί και σχεδιάζει κατάλληλα προγράμματα παρέμβασης εργοθεραπείας βασισμένα στη θεωρία της αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά με διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας και ρύθμισης.

Επικοινωνήστε μαζί μας

210 8 100 508

Κάντε εγγραφή

co-op-workshop-in-athens