Βασική εκπαίδευση στο Occupational Performance Coaching – OPC
(Καθοδήγηση στην Εκτέλεση Έργου)

OPC Σεμινάριο
Η παρέμβαση

To OPC είναι μία παρέμβαση βασισμένη στη σχέση, τις δυνατότητες, το έργο και την έρευνα. Με το OPC, ο θεραπευτής δουλεύει μαζί με τον πελάτη έτσι ώστε να επιτύχει τους στόχους που επιθυμεί ο ίδιος, τα παιδιά του ή/και η οικογένειά του.

Στη βασική εκπαίδευση OPC, οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη βάση του OPC. Θα γνωρίσουν τους τρεις βασικούς άξονες του OPC (Σύνδεση, Δομή και Μοίρασμα), τη μορφή της συνεδρίας και τις θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται κατά τη χρήση του OPC. Στο τέλος της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη γνώση και τις βασικές δεξιότητες για να ξεκινήσουν να εφαρμόζουν το OPC.

Η εκπαίδευση OPC περιλαμβάνει και πρακτικά στοιχεία (π.χ. μελέτες περίπτωσης, videos, ιστορίες) καθώς και συζήτηση για την εφαρμογή του OPC μέσω της τηλε-υγείας, έτσι ώστε να βοηθηθούν οι συμμετέχοντες στο να αφομοιώσουν τη γνώση και τις δεξιότητες που κατέκτησαν.

Η προσέγγιση OPC έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμη στην εποχή της πανδημίας, όπου παρουσιάστηκε η ανάγκη για online συνεδρίες, παρέχοντας τη δυνατότητα στους θεραπευτές OPC να καθοδηγήσουν οικογένειες στο περιβάλλον τους και να ταξιδέψουν στο πλάι τους κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς τους.

Τι θα μου προσφέρει:

Μέσω της διάλεξης αλλά και της πρακτικής μάθησης, οι συμμετέχοντες θα

 • Κατανοήσουν τη βάση του OPC σε συνδυασμό και με άλλες παρεμβάσεις που υποστηρίζουν τη χρήση του OPC.
 • Κατανοήσουν τα θεωρητικά και εννοιολογικά θεμέλια του OPC.
 • Αναπτύξουν την κατανόησή τους για τους τρεις βασικούς άξονες, τη μορφή της συνεδρίας και τις θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του OPC.
 • Αναπτύξουν και εμπλουτίσουν τις δεξιότητες που αφορούν τους τρεις βασικούς τομείς: Σύνδεση (ακούω, συναισθάνομαι και συνεργάζομαι), Δομή (συμμετοχική θέσπιση στόχων και συνεργατική ανάλυση εκτέλεσης) και Μοίρασμα.
 • Αναπτύξουν ένα ρεπερτόριο στρατηγικών για την παρέμβαση, να το διατηρήσουν καθώς βοηθούν τον πελάτη να αναστοχαστεί καθώς και να διδάξουν τις κατάλληλες αρχές.
 • Κατανοήσουν πως να εφαρμόσουν αποτελεσματικά το OPC στις θεραπείες τους.
Πότε:
  • Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, 10:00 – 16:00 ***Υπάρχουν ακόμα θέσεις***

Κράτηση Θέσης

Εισηγήτρια:

Dr. Dorothy Kessler, PhD, MSc OT

Διάρκεια σεμιναρίου:
 • 12 ώρες με break για φαγητό (ελαφρύ γεύμα).
 • Στο σεμινάριο θα υπάρχει διερμηνεία στα ελληνικά.
To σεμινάριο απευθύνεται σε:
 • Εργοθεραπευτές
 • Φοιτητές Εργοθεραπείας (επί πτυχίω)
 • Όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αποκατάστασης:
  • Φυσικοθεραπευτές,
  • Λογοθεραπευτές
  • Ειδικούς παιδαγωγούς,
  • Κοινωνικούς λειτουργούς,
  • Νοσοκόμους και
  • Ιατρούς
Κόστος συμμετοχής: 490 €

Early Bird έως και 31 Μαρτίου 2022: 445 €
Φοιτητές – άνεργοι: 450 €

Ιδιαίτερα προνομιακές τιμές για ομαδικές εγγραφές (+3 άτομα) Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Το κόστος σεμιναρίου μπορεί να πληρωθεί σε 2 δόσεις με 1η δόση 300€.

Κράτηση Θέσης

Κάντε κλικ στο παρακάτω βίντεο για να ακούσετε την Dr Dorothy Kessler
να περιγράφει τη παρέμβαση OPC – Occupational Performance Coaching .
Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα ή χρειάζεστε περαιτέρω διευκρινίσεις αναφορικά με το σεμινάριο OPC μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 8 100 508 ή μέσω email στο contact@psychomotortherapy.gr .
Χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου:

Psychomotor Athens | Αναπαύσεως 18 – Βριλήσσια 152 35 | Δείτε χάρτη εδώ

Πιστοποίηση:

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το OPC Network
Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του Οtago & Queen’s

Βιογραφικό εισηγήτριας:

Η Dr. Dorothy Kessler είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή της Αποκαταστασιακής Θεραπείας στο πανεπιστήμιο Queen, στον Καναδά. Έχει εκπαιδευτεί ως Eργοθεραπεύτρια στο πανεπιστήμιο της Manitoba,
έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στο πανεπιστήμιο Dalhousie και το PhD στο πανεπιστήμιο της Ottawa. Για τη διδακτορική της διατριβή, διερεύνησε τη χρήση του OPC σε άτομα μετά από εγκεφαλικό.

Η Dr. Kessler έχει περισσότερα από 20 χρόνια κλινική εμπειρία στην αποκατάσταση εγκεφαλικού και στη σύνθετη φροντίδα. Η έρευνά της επικεντρώνεται στην κατανόηση των εμπειριών των ατόμων με χρόνιες παθήσεις καθώς και στην ανάπτυξη και τον έλεγχο παρεμβάσεων και μοντέλων φροντίδας για τη βελτίωση της επανεισόδου στην κοινότητα και τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που θέλουν τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, όπως είναι το εγκεφαλικό και το Parkinson. Η έρευνά της επικεντρώνεται σε παρεμβάσεις και προσεγγίσεις που εμπλέκουν και ενδυναμώνουν το άτομο να διαχειριστεί τη φροντίδα του. Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Κάντε κλικ στο παρακάτω βίντεο για να δείτε τη παρέμβαση OPC (το βίντεο έχει και Ελληνικούς υπότιτλους)

Κράτηση Θέσης

Διαβάστε εδώ για την επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση OPC.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα ή χρειάζεστε περαιτέρω διευκρινίσεις αναφορικά με την εκπαίδευση OPC μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 8 100 508 ή μέσω email στο contact@psychomotortherapy.gr.

Κάντε εγγραφή

co-op-workshop-in-athens
Share