Θεραπευτική Ακρόαση (Therapeutic Listening)

χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η Θεραπευτική Ακρόαση έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής του γιού μας με αυτισμό καθώς τον βοηθάει να μένει ήρεμος και συγκεντρωμένος, και, τελικά, έχει βελτιώσει τη ζωή ολόκληρης της οικογένειάς μας.

Η κόρη μου δυσκολευόταν να διατηρήσει την προσοχή της, είχε χαμηλό συντονισμό κινήσεων και χαμηλές κινητικές δεξιότητες, οι οποίες επηρέαζαν την σχολική της απόδοση καθώς οι εργασίες γίνονταν όλο και πιο δύσκολες. Η Θεραπευτική Ακρόαση πραγματικά ενίσχυσε την ικανότητά της να συγκεντρώνεται και να μαθαίνει. Ακόμα και τώρα που είναι στο τελευταίο έτος της σχολής της, φοράει τα ακουστικά της όταν χρειάζεται μία ώθηση για διάβασμα.

Δείτε το βίντεο:

 

Ενισχυμένη προσοχή , καλύτερη διάθεση, ισορροπημένο επίπεδο διέγερσης, μεγαλύτερη ανοχή στο θόρυβο, βελτιωμένος ύπνος, καλύτερο ιχνογράφημα, λιγότερες εκρήξεις θυμού, λιγότερο άγχος.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα που παρατηρούν γονείς, παιδαγωγοί και θεραπευτές σε όλον τον κόσμο έπειτα από τη χρήση της Θεραπευτικής Ακρόασης. Η παρέμβαση βασίζεται σε έρευνες για άτομα όλων των ηλικιών που παρουσιάζουν δυσκολίες στην επεξεργασία αισθητηριακών ερεθισμάτων. Η Θεραπευτική Ακρόαση έχει χρησιμοποιηθεί από χιλιάδες θεραπευτές ανά τον κόσμο και είναι ένα εξαιρετικό εξατομικευμένο εργαλείο βασιζόμενο στη μουσική που ενεργοποιεί την ακρόαση και βοηθάει το άτομο να συντονιστεί και να ανταποκριθεί στον κόσμο του.

Ανέκαθεν, η μουσική χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μέσο. Μελέτες έχουν δείξει πως η μουσική έχει αντίκτυπο στον εγκέφαλο και στις βασικές λειτουργίες μας. Η μουσική υψηλής ποιότητας, η οποία έχει ηχογραφηθεί συγκεκριμένα για την Θεραπευτική Ακρόαση, επικεντρώνεται στις συχνότητες που από τη φύση μας βοηθούν να συγκεντρωθούμε και στοχεύουν το μέρος του εγκεφάλου που περιλαμβάνει τη ρύθμιση των λειτουργιών του σώματός μας, τη ρύθμιση μας προς τους άλλους και την οργάνωση της συμπεριφοράς.

therapeutic listening - θεραπευτική ακρόαση στα βριλήσσια

Η Θεραπευτική Ακρόαση δεν αφορά μόνο τα αυτιά μας αλλά ενσωματώνει ολόκληρο το σώμα χρησιμοποιώντας μία ποικιλία από αισθητικοκινητικές στρατηγικές παρέμβασης. Ο συνδυασμός της Θεραπευτικής Ακρόασης και της παραδοσιακής θεραπείας μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ταχύτητα με την οποία γίνονται οι αλλαγές στο παιδί.

Κάθε άτομο είναι «καλωδιωμένο» με έναν μοναδικό τρόπο. Γι’ αυτό το λόγο, τα προγράμματα της Θεραπευτικής Ακρόασης σχεδιάζονται με συγκεκριμένη μουσική κάθε φορά, ανάλογα με της εξατομικευμένες ανάγκες του παιδιού και προσαρμόζονται για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο γιος μου έχει αρχίσει να αλληλεπιδρά με τους συμμαθητές του και μιλάει για τους φίλους του τώρα. Η δασκάλα του είπε πως συνήθιζε να αποφεύγει την παιδική χαρά, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά. Τώρα παίζει με όλους.

Ακόμα και μικρές αλλαγές μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή ενός παιδιού.

Η Θεραπευτική Ακρόαση είναι ένα άκρως αποτελεσματικό και εξατομικευμένο εργαλείο το οποίο παρέχεται από εξειδικευμένους θεραπευτές.

 

Μετάφραση του αρχικού υλικού από την Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια Σταυρούλα Δρογκάρη για το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής.

therapeutic listening - θεραπευτική ακρόαση στα βριλήσσια

> Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Θεραπευτική Ακρόαση, την Εργοθεραπεία και την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, δείτε τη σχετική ενότητα.
> Καλέστε τώρα για ραντεβού και αξιολόγηση.

>>> Το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής, στα Βριλήσσια, διαθέτει τρεις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες με διαφορετικών ειδών κούνιες, αιώρες, τραμπολίνο, τοίχο αναρρίχησης, μονόζυγο, μπάλες, στρώματα και άλλα κατάλληλα όργανα και παιχνίδια που προωθούν την ψυχοκινητική εξέλιξη των παιδιών.

>>> Το εξειδικευμένο προσωπικό μας αξιολογεί και σχεδιάζει κατάλληλα προγράμματα παρέμβασης εργοθεραπείας βασισμένα και στη θεωρία της αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά με τις παραπάνω δυσκολίες.

>>> Περιοχές εξυπηρέτησης: Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Γέρακας, Γλυκά Νερά, Μαρούσι, Μελίσσια, Παλλήνη, Πεντέλη, Χαλάνδρι.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Share

Start typing and press Enter to search