Ανοίγει το 1ο LEGO®-Based Therapy Club στην Ελλάδα!

χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αρέσει στα παιδιά σας να παίζουν με τουβλάκια Lego®;

Θα επωφελούνταν αναπτύσσοντας κοινωνικές δεξιότητες σε ένα ευχάριστο και χαλαρό περιβάλλον;

Ανακαλύψτε την κοινωνική γνώση μέσω των Lego® και ελάτε να χτίσουμε μαζί.

Η έρευνα έχει δείξει σημαντικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν μέσω της Lego®-Based Therapy. Τα Lego® Clubs προσφέρουν σε παιδιά, με δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και την επικοινωνία, την ευκαιρία να αλληλεπιδρούν αποτελεσματικά. Οι συναντήσεις των ομάδων επικεντρώνονται στο να υποστηρίξουν μικρές ομάδες παιδιών να δουλέψουν ομαδικά ώστε να χτίσουν μοντέλα Lego ενώ παράλληλα ενθαρρύνονται να παίζουν και να αλληλεπιδρούν κοινωνικά. Δεξιότητες παιχνιδιού και επικοινωνίας επίσης εξασκούνται καθώς τα παιδιά συμμετέχουν σε παιχνίδια με τα τουβλάκια Lego®.

lego-club-athens

Τι είναι η Lego®-Based Therapy;

Η Lego®-Based Therapy χρησιμοποιείται σε παιδιά με Διαταραχή αυτιστικού φάσματος και άλλες επικοινωνιακές και κοινωνικές δυσκολίες να αναπτύξουν επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες.

  • Τα παιδιά που συμμετέχουν αρχικά μαθαίνουν τους κανόνες του Lego® Club και στη συνέχεια αναπτύσσουν δεξιότητες μέσω του χτισίματος μοντέλων όπως, τη συνεργασία.
  • Οι ομάδες συναντιούνται σε τακτική βάση, κατά προτίμηση σε εβδομαδιαία βάση, για μια ώρα κατά την οποία εμπλέκονται σε συνεργατικό παιχνίδι κατασκευής, προσαρμοσμένο στο επίπεδο δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.
  • Στη συνέχεια, και αφού έχει αναλυθεί το τι αναμένεται να κατασκευάσουν, τα παιδιά αναλαμβάνουν ρόλους μέσα στην ομάδα (μηχανικός- προμηθευτής-χτίστης).
  • Η ομάδα δουλεύει συνεργατικά ώστε να φέρει εις πέρας το έργο ενώ δίνεται έμφαση στην λεκτική αλλά και μη λεκτική επικοινωνία, στην μοιρασμένη προσοχή, την επίλυση προβλήματος μέσω της συνεργασίας, την συγκέντρωση προσοχής, την ικανότητα να μοιράζομαι και να εναλλάσσω τη σειρά μου, καθώς αλλάζουν ρόλους στη διάρκεια του χτισίματος.
  • Στη διάρκεια των συναντήσεων της ομάδας, μπορεί να προκύψουν διαμάχες μεταξύ των παιδιών, οι οποίες διαμεσολαβούνται από τον ενήλικα συντονιστή, με βάση τις ανάγκες του κάθε συμμετέχοντα. Για παράδειγμα, αν δύο παιδιά εμπλακούν σε καβγά για ένα κομμάτι Lego, τότε ο συντονιστής μπορεί να καθοδηγήσει τα παιδιά ώστε να χρησιμοποιήσουν τον διάλογο, τη διαπραγμάτευση και να βρουν τη λύση ώστε να λύσουν τη διαφωνία τους.

 

> Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Lego®-Based Therapy δείτε τη σχετική ενότητα.
> Καλέστε τώρα για ραντεβού και αξιολόγηση.

 

Τώρα, το 1ο Lego®-Based Therapy Club στην Ελλάδα με την άδεια και την εποπτεία του Βρετανικού Οργανισμού Bricks for Autism ανοίγει και σας περιμένει!

Στο Psychomotor Athens, στα Βριλήσσια, δημιουργήσαμε το 1ο Lego®-Based Therapy Club με την άδεια και την εποπτεία του Βρετανικού Οργανισμού Bricks for Autism.

Bricks for Autism athens

Σημείωση: Το λογότυπο LEGO® αποτελεί εμπορικό σήμα και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στον Όμιλο Εταιρειών LEGO®, ο οποίος δεν εξουσιοδοτεί, συνεργάζεται ή συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στις θεραπείες ή/και σε άλλα θεραπευτικά παιχνίδια και προγράμματα με μέσο τα τουβλάκια.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια για επαγγελματίες ψυχικής υγείας στη μέθοδο Brick Therapy for Autism: psychomotor-athens.gr/seminaria/lego-based-therapy/

Share

Start typing and press Enter to search