Παιχνίδια στην άμμο… Summer Edition

χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το καλοκαίρι έφτασε! Εξοπλιστείτε καταλλήλως! Κουβαδάκια, αντιηλιακό, ποτιστήρια, καπέλα, τσουγκράνες και άμμο …πολύ άμμο.

Το ξέγνοιαστο παιχνίδι των παιδιών στην άμμο θεωρείται θεραπευτικό καθώς ενισχύει την ωρίμανση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης των παιδιών, την φαντασία και το συμβολικό παιχνίδι. Προσφέρει, ακόμη, έντονη δράση και τονώνει την αδρή (αμφίπλευρος συντονισμός, δύναμη, αντοχή, ενδυνάμωση άνω και κάτω άκρων) και λεπτή κίνηση.

Μερικές ιδέες για παιχνίδι στην άμμο:

1. Κάστρα:

Ενθαρρύνετε το παιδί να γεμίσει τα κουβαδάκια του με άμμο και να τα μεταφέρει. Να χτίσει κάστρα, να κάνει σχέδια με πέτρες και κοχύλια. Ρωτήστε ποιος μένει στο κάστρο, τι δουλειά έχει εκεί και που είναι η βασιλική οικογένεια. Αφεθείτε στον φανταστικό κόσμο των παιδιών σας και απολαύστε το μαγικό ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν.

2. Γράμματα και σχήματα:

Είτε με κλαδάκια είτε με μικρά δακτυλάκια, η γραφή στην άμμο είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος για τα παιδιά να μάθουν τα γράμματα και τα σχήματα. Ξεκινήστε με αντιγραφή σχεδίων ή γραμμάτων για τα μικρότερα παιδιά. Στα μεγαλύτερα κάντε διαγωνισμούς για το ποιος θα γράψει πιο γρήγορα μία λέξη, ένα περίπλοκο σχήμα.

3. Τρέξιμο:

Τα οφέλη από το περπάτημα στην άμμο είναι αναρίθμητα, τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους. Διοργανώστε αγώνες τρεξίματος και βάλτε εμπόδια στον δρόμο σας (μεγάλα κάστρα, κουβαδάκια) έτσι ώστε τα παιδιά να μάθουν να πηδούν, να έρπονται και να επιλύουν προβλήματα όταν αυτά εμφανίζονται στον δρόμο τους.

Παιχνίδια στην άμμο… Summer Edition

 

Γράφει η Σταυρούλα Δρογκάρη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

> Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εργοθεραπεία και την αισθητηριακή ολοκλήρωση, δείτε τη σχετική ενότητα.
> Καλέστε τώρα για ραντεβού και αξιολόγηση.

Εργαστήρι Ψυχοκινητικής

Το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής, στα Βριλήσσια, διαθέτει τρεις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες με διαφορετικών ειδών κούνιες, αιώρες, τραμπολίνο, τοίχο αναρρίχησης, μονόζυγο, μπάλες, στρώματα και άλλα κατάλληλα όργανα και παιχνίδια που προωθούν την ψυχοκινητική εξέλιξη των παιδιών.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας αξιολογεί και σχεδιάζει κατάλληλα προγράμματα παρέμβασης εργοθεραπείας βασισμένα και στη θεωρία της αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά με τις παραπάνω δυσκολίες.

Share

Start typing and press Enter to search