Δοκιμασία “παῖς” στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής

χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Στις μέρες μας, υπολογίζεται πως 1 στα 100 παιδιά που γεννιούνται θα παρουσιάσει έντονα αυτιστικά στοιχεία. Η έγκαιρη διάγνωση και η πρώιμη παρέμβαση βοηθούν στην καλύτερη πρόγνωση και στην μείωση των μη λειτουργικών συμπεριφορών ενός παιδιού που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Με μία συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα διαταραχών αυτιστικού φάσματος, ο προληπτικός έλεγχος είναι, πια, αναγκαίος.

Η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» με επιστημονική υπεύθυνη την Αν. Καθηγήτρια Λωρέττα Θωμαΐδου, δημιούργησαν και στάθμισαν την αναπτυξιακή δοκιμασία ανίχνευσης διαταραχών αυτιστικού φάσματος «παῖς».

Η δοκιμασία «παῖς» ανιχνεύει, σε παιδιά ηλικίας 18 μηνών έως και 4 ετών, διαταραχές επικοινωνίας αυτιστικού φάσματος. Η χορήγηση της δοκιμασίας είναι σύντομη και ευχάριστη προς το παιδί. Μπορεί με ακρίβεια να εντοπίσει διαταραχές επικοινωνίας που οφείλονται στη διαταραχή αυτιστικού φάσματος με ασφαλή και αντικειμενικό τρόπο.

Εάν το παιδί σας παρουσιάζει καθυστέρηση στην ομιλία, δεν δείχνει αυτό που θέλει, έχει έντονες εκρήξεις θυμού, μοιάζει να μην επικοινωνεί μαζί σας και να είναι «κλεισμένο» στον μικρόκοσμό του, απευθυνθείτε σε έναν εκπαιδευμένο στη δοκιμασία «παῖς» θεραπευτή για την έγκαιρη ανίχνευση του αυτισμού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δοκιμασία «παῖς», δείτε τη σχετική ενότητα.
> Καλέστε τώρα για ραντεβού.
> Κατεβάστε εδώ το φυλλάδιο.

>>> Στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής, στα Βριλήσσια, χορηγείται η δοκιμασία «παῖς» σε παιδιά +18 μηνών – 4 ετών, από ειδικούς θεραπευτές και επαγγελματίες υγείας.

>>> Περιοχές εξυπηρέτησης: Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Γέρακας, Γλυκά Νερά, Μαρούσι, Μελίσσια, Παλλήνη, Πεντέλη, Χαλάνδρι.

Share

Start typing and press Enter to search