Ψυχοκινητική Θεραπεία στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής

χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η Ψυχοκινητική Θεραπεία είναι μία παρέμβαση που βασίζεται στις επιστήμες της ανθρώπινης κίνησης και παράλληλα ενσωματώνει ψυχοθεραπευτικές και άλλες τεχνικές. Χρησιμοποιεί σωματικές εμπειρίες και κινητικές δραστηριότητες για να προάγει τις ψυχοκινητικές ικανότητες παιδιών με ελαφριές ή πιο σοβαρές δυσκολίες.

Από πολύ μικρή ηλικία το παιδί μαθαίνει για τον κόσμο μέσα από το σώμα  και τις αισθήσεις του. Η κινητική συμπεριφορά του παιδιού είναι αποτέλεσμα των όσων συμβαίνουν στο περιβάλλον και της επεξεργασίας τους σε κινητικό, γνωστικό, συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο. Σε κάθε παιδί, όπως και σε κάθε άνθρωπο, υπάρχει μια έντονη δραστηριότητα στον εσωτερικό του κόσμο, η οποία εξωτερικά εκδηλώνεται μέσω της κινητικής του συμπεριφοράς.

Η ψυχοκινητική θεραπεία αντιμετωπίζει το παιδί ολόπλευρα, ως μια πολυδιάστατη προσωπικότητα και παρεμβαίνει:

  1. Στην κινητική ανάπτυξη (αδρή κίνηση, λεπτή κίνηση, στασικό έλεγχο, ισορροπία, αμφίπλευρο συντονισμό),
  2. Στη γνωστική ανάπτυξη (οπτική, ακουστική αντίληψη, αντίληψη σωματικού σχήματος, σωματογνωσία, μνήμη, προσοχή, οργάνωση κινητικών πράξεων στο χώρο και το χρόνο) και
  3. Στην συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη (αυτοεκτίμηση, εικόνα εαυτού, εικόνα σώματος, δημιουργία σχέσης με τους άλλους, διαχείριση άγχους, κλπ.).

Απευθύνεται σε παιδιά με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, ψυχοκινητική καθυστέρηση, κινητική αδεξιότητα, υπερκινητικότητα και διάσπαση προσοχής, προβλήματα συμπεριφοράς, μαθησιακές δυσκολίες, συναισθηματικές διαταραχές, διαταραχές διατροφής, κλπ.

Ο ψυχοκινητικός θεραπευτής αξιολογεί την ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών με διεθνώς αναγνωρισμένες δοκιμασίες και κλινικές παρατηρήσεις και με βάση αυτές θέτει στόχους, τους οποίους επαναξιολογεί σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η συνεργασία με τους γονείς είναι απαραίτητη προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κατάλληλο πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού.

Αξιολογούμε όλα τα παιδιά και σε συνεργασία με τους γονείς, δημιουργούμε το κατάλληλο πρόγραμμα παρέμβασης.
Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε αίθουσα με εξειδικευμένο εξοπλισμό αισθητηριακής ολοκλήρωσης, ακόμα και για μεγαλύτερα παιδιά.

Αισθητηριακή Ολοκλήρωση στα Βριλήσσια

Ενημερωθείτε και για τα ομαδικά προγράμματα Ψυχοκινητικής Θεραπείας με παιδιά της ίδιας ηλικίας και λειτουργικότητας.

Yπεύθυνη προγραμμάτων: κα Χριστίνα Σύψα

> Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Ψυχοκινητική Θεραπεία, δείτε τη σχετική ενότητα.
> Καλέστε τώρα για ραντεβού και αξιολόγηση.

>>> Στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής, στα Βριλήσσια, πραγματοποιείται πλήρης αξιολόγηση των κινητικών δυσκολιών του κάθε παιδιού και κατόπιν δομείται εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης προσαρμοσμένο στις δυσκολίες και τις δυνατότητες του.

>>> Περιοχές εξυπηρέτησης: Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Γέρακας, Γλυκά Νερά, Μαρούσι, Μελίσσια, Παλλήνη, Πεντέλη, Χαλάνδρι.

Κράτα το

Share

Start typing and press Enter to search