Ψυχοκινητική Θεραπεία

χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η Ψυχοκινητική θεραπεία είναι μία μέθοδος παρέμβασης που στοχεύει στην ψυχοκινητική ανάπτυξη και εξέλιξη των ατόμων (παιδιά, εφήβοι και ενήλικες), με κύρια μέσα: το ανθρώπινο σώμα και διάφορες κινητικές και σωματικές δραστηριότητες.

Κύριας σημασίας είναι η συνολική προσέγγιση του ατόμου, η ενότητα του νου και του σώματος, που χρησιμοποιείται για να επηρεάσει θετικά το άτομο.

Η Ψυχοκινητική Θεραπεία / παρέμβαση αναφέρεται σε παιδιά και εφήβους φυσιολογικής ανάπτυξης καθώς και σε παιδιά με νοητική καθυστέρηση και διάφορες ψυχιατρικές ή πιο ήπιες διαταραχές (μαθησιακές δυσκολίες, σύνδρομο υπερκινητικότητας και διάσπασης προσοχής, αναπτυξιακή διαταραχή του κινητικού συντονισμού, αυτισμός, νευρική ανορεξία, κατάθλιψη, άγχος κλπ.).

Τι περιλαμβάνει:

  • Αξιολόγηση των κινητικών και σωματικών δυνατοτήτων των παιδιών.
  • Βελτίωση των ψυχοκινητικών δεξιοτήτων: αδρή κίνηση, λεπτή κίνηση, ισορροπία, αντίληψη, μνήμη, προσοχή, καθώς και σωματογνωσία, βελτίωση της εικόνας σώματος, και ανάπτυξη αυτοεκτίμησης .
  • Επαναξιολόγηση της αρχικής εκτίμησης των ψυχοκινητικών δυνατοτήτων των παιδιών.

 

Μέσα που δύνανται να χρησιμοποιηθούν:

Στις συνεδρίες ψυχοκινητικής θεραπείας χρησιμοποιούνται ψυχοκινητικά παιχνίδια, ασκήσεις προσαρμοσμένης κινητικής δραστηριότητας, ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής,δημιουργικής κίνησης και έκφρασης, αυτοσχέδιου χορού, μουσικοκινητικής αγωγής, στοιχεία από τη μέθοδο Sherborne και yoga προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες των παιδιών.

Αξιολογούμε όλα τα παιδιά και σε συνεργασία με τους γονείς, δημιουργούμε το κατάλληλο πρόγραμμα παρέμβασης.
Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε αίθουσα με εξειδικευμένο εξοπλισμό αισθητηριακής ολοκλήρωσης, ακόμα και για μεγαλύτερα παιδιά.

ψυχοκινητική θεραπεία και εργοθεραπεια στα Βριλήσσια

 

Ενημερωθείτε και για τα ομαδικά προγράμματα Ψυχοκινητικής Θεραπείας με παιδιά της ίδιας ηλικίας και λειτουργικότητας.

Yπεύθυνη προγραμμάτων: κα Χριστίνα Σύψα

> Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Ψυχοκινητική Θεραπεία, δείτε τη σχετική ενότητα.
> Καλέστε τώρα για ραντεβού και αξιολόγηση.

Στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής, στα Βριλήσσια, πραγματοποιείται πλήρης αξιολόγηση των κινητικών δυσκολιών του κάθε παιδιού και κατόπιν δομείται εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης προσαρμοσμένο στις δυσκολίες και τις δυνατότητες του.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Share

Start typing and press Enter to search