Καλοκαιρινά Παιχνίδια

χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του ήρθε η καλύτερη ευκαιρία να βοηθήσουμε τα παιδιά να εξασκήσουν σημαντικές για την κινητική τους ανάπτυξη δεξιότητες , μέσω του παιχνιδιού!

Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε, όπως και οι ιδέες, είναι πολλές, το πιο σημαντικό είναι όμως να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους, να βγουν έξω και φυσικά να παίξουν… μέχρι τελικής πτώσης!

  • Πηγαίνετε στην παιδική χαρά, είναι το ιδανικό μέρος και κούνια, τσουλήθρα και σκαρφάλωμα.
  • Παίξτε με μπάλες, μεγάλες, μικρές, ελαφριές ή βαριές. Είναι καλή ευκαιρία για εξάσκηση στο πέταγμα, το πιάσιμο και το κλότσημα της μπάλας.
  • Παίξτε διελκυστίνδα, ρολόι, τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομίες, ο βασιλιάς λέει και οτιδήποτε άλλο ανακαλύψετε μαζί με το παιδί!
  • Χρησιμοποιήστε τα μικρά τοιχάκια, το πεζοδρόμιο και οτιδήποτε άλλο μοιάζει με δοκό ισορροπίας ώστε να εξασκηθείτε στην ισορροπία κρατώντας το μικρό σας από το χέρι.
  • Βγείτε έξω για να μάθετε ποδήλατο. Οπλιστείτε με νερό (χρήσιμο και για δροσερό μπουγέλο μετά το ποδήλατο), υπομονή και επιμονή και έχετε ότι χρειάζεστε.
  • Παίξτε φανταστικά παιχνίδια με το παιδί σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να μεταμορφωθείτε σε ζώα, υπερήρωες, διασώστες και ότι άλλο σας καλεί να χρησιμοποιήσετε το σώμα μας με διαφορετικούς τρόπους.

kalokairina_paixnidia_ εργοθεραπεια στα βριλήσσια

Εμπιστευθείτε τον εαυτό σας και το παιδί, αφιερώστε χρόνο στο παιχνίδι σας χωρίς την παρουσία τηλεόρασης και κινητού, αφήστε το να πάρει πρωτοβουλία και να σας καθοδηγήσει και θα έχετε μοιραστεί με το παιδί σας μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία!

Καλές Διακοπές!

Γράφει η Μαρίνα Μάλφα
Εργοθεραπεύτρια

 

> Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Ψυχοκινητική Θεραπεία, δείτε τη σχετική ενότητα.
> Καλέστε τώρα για ραντεβού και αξιολόγηση.

Στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής, στα Βριλήσσια, πραγματοποιείται πλήρης αξιολόγηση των κινητικών δυσκολιών του κάθε παιδιού και κατόπιν δομείται κατάλληλο πρόγραμμα παρέμβασης.

>>> Περιοχές εξυπηρέτησης: Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μελίσσια, Αγία Παρασκευή, Γέρακας, Παλλήνη, Γλυκά Νερά.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Share

Start typing and press Enter to search